ecoformula academy


Εκπαίδευση και Διαγωνισμοί μεταξυ ομαδων μαθητών σε θεματα

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΜΟΥ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


FAIR PLAY



Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Aφιερωμα στο grand prix του Montreal

Επιμελεια Ιπποτες της Ασφαλτου 





MONTREAL
Όνομα Circuit:   Circuit Gilles Villeneuve-
Πρώτο Grand Prix: 1978
Αριθμός Γύρων: 70
Μήκος πίστας: 4,361 χιλιόμετρα
Απόσταση αγώνα: 305,270 χιλιομέτρων
Record Lap:         1:13.622 - R Barrichello (2004)

Την δεκαετία του 60' η αντιπαλότητα μεταξύ του γαλλόφωνου και του αγγλόφωνου Καναδά σήμαινε ότι το Grand Prix της χώρας είχε δύο έδρες: το Mosport Park τον ένα χρόνο και το Mont-Tremblant τον επόμενο. Ωστόσο το 1970 το Mont-Tremblant κρίθηκε πάρα πολύ επικίνδυνο και ο αγώνας μεταφέρθηκε στο Mosport Park. 

Το 1977 οι γαλλόφωνοι καναδοί παρακινούμενοι απο την απίστευτη επιτυχία του Gilles Villeneuve, αποφάσισαν ότι ήταν καιρός να χτίσουν μια πίστα αγώνων.Η οικοδόμηση μιας πίστας απλά δεν ήταν εφικτή, καθώς ο χρόνος και τα χρήματα ήταν εναντίον τους. Η λύση τους ήταν απλή και αποτελεσματική. Έχοντας το Ile Notre-Dame (ένα τεχνητό νησί που βρίσκεται στον ποταμό Saint Lawrence στο Μόντρεαλ, Κεμπέκ, Καναδάς) , σύνδεσαν τους δρόμους του νησιού και έφτιαξαν μια πίστα. Το νησί υπήρξε σπίτι της World Fair (Expo'67) το 1967 και ήταν γεμάτο φουτουριστικά κτίρια. Ήταν όλοι σύμφωνοι ότι ήταν ένας ιδανικός χώρος για ένα Grand Prix.

Αφού δαπανήθηκαν 2 εκατομμύρια δολάρια για αναβάθμιση της πίστας, ο πρώτος αγώνας διεξήχθει εκεί τον Οκτώβριο του 1978. Ο Gilles Villeneuve, στην πρώτη του σεζόν με την Ferrari, πέτυχε μία αξέχαστη νίκη (ντεμπούτο για αυτόν). Μετά από τον τραγικό θανατό του το 1982 η πίστα μετονομάστηκε προς τιμήν του.

Ο γιος του, Jacques, ποτέ δεν κέρδισε στην πίστα, αλλά μερικοί από τους μεγάλους οδηγούς του αθλήματος έχουν λάβει τα λάφυρα εδώ. Ο Michael Schumacher κατέχει το ρεκόρ του έχοντας κερδίσει επτά φορές στον Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου