ecoformula academy


Εκπαίδευση και Διαγωνισμοί μεταξυ ομαδων μαθητών σε θεματα

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΜΟΥ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


FAIR PLAY



Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

1os ΑΓΩΝΑΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ 1
Στην άποψη πολλών που υποστηρίζουν ότι είναι απαράδεκτο να καλλιεργείται η γη για παραγωγή βιοκαυσίμων όταν εκατομμύρια άνθρωποι πάνω στην γη πεινούν  απαντούν οι νέες γενιές βιοκαυσίμων ( 2η και 3η γενιά) τα καλούμενα και εναλλακτικά βιοκαύσιμα τα οποία παράγονται από πρώτες ύλες μη προοριζόμενες για διατροφή και τα οποία εκπέμπουν πολύ λιγότερα θερμοκηπικά αέρια από ότι τα ορυκτά καύσιμα ενώ δεν έχουν άμεσες επιπτώσεις στην παραγωγή τροφίμων σε πλανητικό επίπεδο.
Ποιά από τις παρακάτω πρώτες ύλες ανήκει στην πρώτη γενιά βιοκαυσίμων σε αντίθεση με τις υπόλοιπες που ανήκουν σε νεότερες γενιές εναλλακτικών-βιώσιμων βιοκαυσίμων ?
 Α) ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
Β) ΑΠΟΒΛΗΤΑ
Γ) ΦΥΚΙΑ
Δ) ΑΧΥΡΟ
 ΕΡΩΤΗΣΗ 2
Η ΕΛΛΑΔΑ σύμφωνα με την οδηγία του 2009 σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τομέα των μεταφορών έχει δεσμευτεί στην ΕΕ να αντικαταστήσει μέχρι το 2020 τα σημερινά συμβατικά καύσιμα με  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Σε ποιο ποσοστό ?  
 Α) 40%
Β) 15%
Γ) 25%
Δ) 10%
 ΕΡΩΤΗΣΗ 3
Τα κριτήρια αειφορίας για τα βιοκαύσιμα που ισχύουν σήμερα αποτρέπουν την άμεση μετατροπή δασών, υγροτόπων και περιοχών με υψηλή αξία βιοποικιλότητας σε εκτάσεις παραγωγής βιοκαυσίμων και απαιτούν οι εκπομπές θερμοκηπικών αερίων από τα βιοκαύσιμα να είναι τουλάχιστον 35% χαμηλότερες από εκείνες των ορυκτών καυσίμων που αντικαθιστούν. Σε πιο ποσοστό θα ανέλθει η απαίτηση το 2017 ?
 Α)45%
Β)50%
Γ)55%
Δ)60%