ecoformula academy


Εκπαίδευση και Διαγωνισμοί μεταξυ ομαδων μαθητών σε θεματα

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΜΟΥ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


FAIR PLAY



Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΑΓΩΝΑΣ 3



ΕΡΩΤΗΣΗ 1
Στο αεροδυναμικό τούνελ τα μονοθέσια κάνουν μετρήσεις σχετικές με την αεροδυναμική τους και την κάθετη δύναμη (downforce).Η κάθετη δύναμη που ασκείται στο μονοθέσιο από τις αεροτομές (μπρος – πίσω )είναι ο λόγος που μια φόρμουλα μπορεί να στρίψει με την μεγαλύτερη ταχύτητα από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο.
Οσο αυξάνουμε την κάθετη δύναμη ( μεγαλώνοντας την επιφάνεια των αεροτομών κάθετα στη ροή του αέρα ) τόσο μειώνουμε την τελική μας ταχύτητα. Ετσι λοιπόν ανάλογα με την πίστα οι ομάδες ρυθμίζουν ( adjust) τα μονοθεσια τους ώστε να έχουν την απαραίτητη κάθετη δύναμη με την μέγιστη ταχύτητα. Ποιο είναι το grand-prix που χρειάζεται την μέγιστη κάθετη δύναμη (πολλές κλειστές στροφές)  και ποιό είναι αυτό που απαιτεί την μέγιστη ταχύτητα (μεγάλες ευθείες) ? 

A.        SANGHAI                  -SUZUKA
B.        SPA                             -MELBOURNE
C.        SILVERSTONE        -YAS MARINA
D.         MONACO                 MONZA

ΕΡΩΤΗΣΗ 2
Σε ένα Mονοθέσιο f1 σχεδόν όλες οι αεροτομές , τα φτερά, το αμάξωμα  αλλά και το σασί  χρειάζεται να κατασκευαστούν από ένα υλικό που θα είναι πολύ δυνατό και ταυτόχρονα πολύ ελαφρύ. Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη έχει βρει πολλά τέτοια σύνθετα υλικά. Ποιο από αυτά χρησιμοποιείται σήμερα στην Φ1?
Α.         Πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC)
Β.         Ανθρακονήματα ( FRP-carbon fibers)
C.        Πολυεστέρας  (FIBERGLASS)
D.        Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE)  

ΕΡΩΤΗΣΗ 3
Στην f1 μια εκπληκτική  διαδικασία είναι η σχεδίαση κομματιών  στον υπολογιστή και η αυτόματη κατασκευής τους από ρομπότ με την βοήθεια lazer.Ουσιαστικά πρόκειται για έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή. Τα κομμάτια που κατασκευάζονται   χρησιμοποιούνται για να γίνουν δοκιμές στο αεροδυναμικό τούνελ πριν κατασκευαστούν τα πραγματικά κομμάτια. Πως ονομάζεται αυτη η διαδικασία?
Α.        Στερεο-λιθογραφία (stereolithography)
Β.        Αεροδυναμική ανάλυση (AERODYNAMICS)
C.        Στατική Ανάλυση (STATICS)
D.        Εκτύπωση Λαζερ (Lazer  Printing)  

ΕΡΩΤΗΣΗ 4
Το κιβώτιο ταχυτήτων (gearbox) και ο κινητήρας(engine) κατασκευάζονται από μέταλλα που είναι ελαφρά και πολύ άκαμπτα, ποιο από τα παρακάτω δεν χρησιμοποιείται στη f1 ?
A.        Aluminum
B.        Titanium
C.        Iron
D.        Magnesium 

QUIZ : 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου